KULLAMAA VIBUFESTIVAL 2017

18.08, kā pie piektdienas ,aizbraucam uz Kullammaa. Armandam ceļš zināms , Ketijai gudrs telefons , kas arī visu zin , Elīna atbalsta grupā , man atliek tikai stūrēt. Armands saka esot viens varens pasākums , treniņš būšot ideāls. Piektdien atrodam īsto māju , lai 6dien varam startēt ar salādētām baterijām. Citi Latvijas sportisti atraduši naktsmājas tuvāk trasei. Mums kāds gabaliņš braucams.

6dien 50gb  3d mērķi 2 bultas (10,8,5 punkti). Drusku uzlīst , vienu brīdi vairāk nekā drusku, bet ir ok. Man iet viduvēji , vecās vainas, bet grupa ir laba, beigās 645 un 4 vieta. Armandam , kā pats saka- sakaplējis, par 1 punktiņu mazāk. Toties vācietim pāri par 730, Avo, tas kurš Tomla-699, vēl pa vidu Rainers.

  Vakars mierīgs, izvēdinot galvu un apskatot Igauņu līdzenumus, kas stipri līdzīgi mūsu Zemgalei, paskrienu minūti par katriem 10 ,šodien savāktiem punktiem. Svētdien cita trase, bet mērķu skaits nemainīgs-50, tikai jāšauj viena bulta katrā mērķī, punkti 10,16,20. Mērķi pilsētiņas maliņā ap Dievnamu un kapiem. Pāris vietās drošibas sarkanā lampiņa sāk mirgot un pat degt , bet viss norit labi. Mērķi dzīvē daudz redzējuši , ar lielu pieredzi. Citam sūna sāk augt virsū, citam galva pazudusi , vai kāja, ir arī cūka , kas izskatās kā no hercoga Jēkaba čuguna lietuves nākusi, bet zonas visiem redzamas un trāpīt var (vairāk vai mazāk). Ir arī jauni un spīdīgi mērķi , tā kā nav ne vainas. Svētdien iet labāk (līderu grupa mobilizē un Armands arī  nāk  aiz mūsu grupas).Pirmo pusi 7dien šauju labāk nekā vakar , paceļos uz 3 vietu. Otro pusi vēl labāk , bet 3 vieta kvalifikācijā, ir ok , un līderi grupā ir 2 un 8 punktu attālumā (740, 742, un 748 punkti (svētdien)). Vēl finālā tiek Mareks ar Raineru un soms (esot mednieks un šaujot bez iespringuma).Armands paliek 7 (1ais  aiz fināla strīpas).
    Ketija pārādījusi visām dāmām kā jāšauj un no kvalificējas finālam kā 1.
Paēdam un finālā jāšauj 6 mērķi . Fināla punkti nosaka vietu (1-6 ) sadalījumu.
Ir drusku spriedze. 6 vieta izpildās pirmā, 1 vieta kvalifikācijā šauj  pēdējā.
Ketija šauj labi ,bet uztraukums dara savu un 3 vieta.
  Pats arī vācu pa 10 punktiņiem, bet uz tālāko izdodas nopelnīt 16, vienā tuvajā 20, pēdējā tuvajā izvērtēju riskus un pašauju zem zonas -10punkti  ir. Pa to laiku pārējie pamanās pašaut arī garām, vācietis vismaz 2x. Sākums vācietim un Avo bija labs. Beigās izrādās,ka  stabilitāte izsaka visu un galvenā balva brauks kādu gadu dzīvot uz Latviju ! Esmu stipri pārsteigts un saņemu daudz apsveikumus. Paldies visiem  !
 Vakarā bankets un apbalvošana, pirms tam vēl svētku gājiena sagaidīšana, kur piedalās arī Rēzeknes deju kolektīvs. Rēzeknieši negaidīja, ka tālajā Igauņu miestā viņus uzrunās vidzemnieks Muntis  Latviešu  valodā !
Secinājumi.
Pāsākums kupli apmeklēts, izšautiesarī  varēja  no sirds.
 Garie loki cieņā . Konkurence laba. Bija ko pavērot.
Tālākie mērķi 40 y – zaudējumi ir , bet samērīgi. Pluss fināli , kur viss sākas no jauna.
Savas šaušanas lielākās  vainas ir  zināmas , zāles arī piemeklētas, tikai jāstrādā !
Kristaps

 

Lai labi šaujas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *